top of page

Veelgestelde vragen over hypnose

Wordt ik nog wel wakker na een hypnose?

Natuurlijk wordt jij wakker na een hypnose, sterker nog, elke dag ga jij spontaan minimaal 2x in hypnose. Het moment vlak voordat je in slaap valt en het moment vlak nadat je wakker wordt. Ook wel doezelen of sluimeren genoemd.


Lukt hypnose bij iedereen?

Hypnose lukt bij iedereen die hiervoor openstaat. Indien jij de instructies precies opvolgt zal succes jouw deel zijn.

Het is niet mogelijk iemand onder hypnose te brengen die dit niet zou willen.


Geef ik de controle tijdens een sessie uit handen?

Nee, je geeft de controle nooit uit handen! Je kan een sessie op elk tijdstip beëindigen indien je dat zou wensen. Hypnose geeft jou de controle terug die je nu kwijt bent, denk maar aan eet- alcohol-rook verslavingen.


Kan de hypnotherapeut met mij doen wat ze wil?

Absoluut niet! Ik kan enkel doen wat jij zelf ook wilt bereiken. Ik kan jou nooit geen dingen laten doen waar je zelf niet achter zou staan.


Ga ik gekke dingen doen onder hypnose?

Absoluut niet. Je voelt je enkel heel ontspannen en fijn tijdens een hypnose sessie. Heel relaxed.


Ben ik verplicht om de aanbevolen sessies te doen?

Jij bent tot niets verplicht, mocht hypnose niet jouw ding zijn, dan wordt je volgende sessie gratis geannuleerd mits tijdig bericht. Tijdens het intakegesprek voorafgaande aan de hypnose tijdens de eerste sessie zal de therapie met jou besproken worden.


Is het resultaat gegarandeerd?

Geen enkele therapie kan jou 100% slaagkans garanderen, ook hypnose niet. Het is een samenwerking tussen cliënt en hypnotherapeut. Daar wij met mensen werken en elk mens uniek is, zo zal ook elke cliënt unieke resultaten ervaren. Ik garandeer je dat ik mijn uiterste best voor jou zal doen. De slaagkansen liggen dan ook zeer hoog, meer dan 90%!


Hoeveel sessies heb ik nodig?

De meest voorkomende issue's kunnen grondig aangepakt worden in 3 wekelijks opeenvolgende sessies, zodat er blijvende gedragsverandering ontstaat.


Wat is het onderbewustzijn?

Het onderbewustzijn of je lange termijngeheugen is dat deel van jou dat ervoor zorgt dat jij op een comfortabele manier in leven blijft. Ook als jij je er niet van bewust bent. Het maakt van bepaalde gedragingen die jij vaak herhaalt, gewoontes zodat jij niet telkens moet gaan nadenken hoe je dat ook alweer moest doen. Denk maar eens aan autorijden bijvoorbeeld. Herinner jij je eerste keer nog? en nu denk je er niet eens meer bij na. Dat is wat je onderbewustzijn onder andere voor jou doet.


Waarom is het zo moeilijk om zelf je gedrag te veranderen?

Jouw onderbewustzijn maakt connecties in je hersenen bij een bepaald gedrag. Als jij je bijvoorbeeld ergens angstig bij voelt, gaat je onderbewustzijn denken dat jij in gevaar bent. Als dit herhaaldelijk gebeurd gaat het dit connecteren in je hersenen als zijnde: Gevaarlijk! Het gaat er dan alles aan doen om jou van dit gevaar weg te houden. Je ervaart dan vermijdingsgedrag. Hoe vaker je dit gedrag herhaalt, hoe overtuigender het voor je onderbewustzijn is en daarom ook moeilijker om zelf te veranderen.


Hoe werkt hypnose?

Op de leeftijd van +- 7 jaar ontwikkelen mensen een kritisch denken, wij noemen dat de kritische factor. Deze zorgt ervoor dat jij nieuwe informatie gaat vergelijken met de informatie die jij al hebt opgeslagen in je brein. Komt deze overeen, dan laat je de nieuwe informatie toe. Komt deze niet overeen, dan zeg je waarschijnlijk: "dat kan niet!" Of "ik geloof je niet!" 

Hypnose omzeilt deze kritische factor, zodat je rechtstreeks veranderingen in je onderbewustzijn kunt aanbrengen, zonder dat je kritische factor dat zou tegenhouden.


Zijn de resultaten blijvend?

Je kan zeker de resultaten blijvend maken. Omdat ik issues grondig aanpak, ook de oorzaak(en) mag je over blijvende resultaten spreken.

We leren jou tevens alle tools die je ook maar nodig mocht hebben naar de toekomst toe.


Mocht je nog vragen hebben die hier (nog) niet beschreven staan, aarzel niet en stel je vraag via mail. Ik beantwoord ze graag! 


mail@  marielle@hypnosucces.be


bottom of page